Algemene informatie

De Oude Kerk bestaat uit een koor met zijbeuken en een geconserveerd ruïne het vroegere middenschip. De ruïne heeft geen dak en ramen zodat het een omsloten openlucht ruimte is geworden.

De Oude Kerk biedt wordt op zondagmorgen gebruikt voor reguliere kerkdiensten, daarnaast biedt de Oude Kerk een scala aan multifunctionele mogelijkheden. Een monumentaal gebouw met historische aantrekkingskracht. Hierdoor is het gebouw geschikt voor uiteenlopende activiteiten.

Het koor met zijbeuk biedt plaats aan 200 personen. De ruïne biedt plaats aan 250 personen.

Bereikbaarheid en parkeren

De grote parkeerplaats die gebruikt kan worden ligt vlak achter de kerk. Het navigatie-adres is Hertog Janstraat 32 in Dongen.

De trouw- of rouwauto kan op het terrein van de kerk geparkeerd worden, rijd daarvoor via de Kerkstraat (eenrichtingverkeer) richting de toren van de kerk. Achter de toren bevindt zich de toegangspoort tot het terrein van de kerk.

Open route met Google Maps

GOOS! Evenementen Organisatie

Bij de activiteiten op de locatie, met name daar waar catering en/of anderszins noodzakelijk is, wordt door de stichting gebruik gemaakt van de diensten van GOOS! Evenementen Organisatie.

Mgr. Schaepmanlaan 53
5103 BB Dongen

E: contact@goosevenementen.nl
T: 0162-312884
M: 06-15 54 81 73

Veel gestelde vragen

 

Hoe is de parkeergelegenheid?

De parkeerplaats die gebruikt kan worden ligt vlak achter de kerk. Het navigatie-adres is Hertog Janstraat 32 in Dongen.

De trouw- of rouwauto rijdt via de Kerkstraat (eenrichtingverkeer) richting de toren van de kerk. Achter de toren bevindt zich de toegangspoort tot het terrein van de kerk.

Open route met Google Maps

Is de locatie rolstoelvriendelijk?

De kerk is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een toilet aanwezig voor mindervaliden.

Is er geluidsapparatuur aanwezig?

Er is geluidsapparatuur voor muziek en spraak aanwezig binnen in de kerk. Meestal werkt men graag met een losse handmicrofoon, er staat een vaste microfoon op het katheder.
De muziek kan afgespeeld worden via een laptop of telefoon. Ook een Cd-speler is aanwezig. De stichting zelf is verantwoordelijk voor de bediening van de geluidsapparatuur tenzij er een professioneel bedrijf is ingehuurd die het geluid regelt. Buiten in de ruïne en rond de kerk is geen geluidsapparatuur aanwezig. 

Voor hoeveel personen is er plaats?

In de kerk kunnen 150 zitplaatsen gecreëerd worden. De ruïne buiten biedt plaats aan 250 personen.