Activiteiten

De Oude Kerk bestaat uit een koor met zijbeuk en een geconserveerd ruïne het vroegere middenschip. De ruïne heeft geen dak en ramen zodat het een omsloten openlucht ruimte is geworden.

De Oude Kerk biedt, naast de reguliere kerkdiensten, een scala aan multifunctionele mogelijkheden. Een monumentaal gebouw met historische aantrekkings kracht. Hierdoor is het gebouw geschikt voor uiteenlopende activiteiten.

Het koor met zijbeuk biedt plaats aan 200 personen. De ruïne biedt plaats aan 250 personen.

Enkele mogelijkheden:

Huwelijk

Uitvaart

Concerten, kooruitvoeringen enz.

Recepties en feestelijk bijeenkomsten

Lezingen, symposia en congressen

Bedrijf- en productpresentaties

Evenementen

Huwelijk

Trouwen in de Oude Kerk voegt aan deze dag een extra dimensie toe. Een eeuwen oude plaats die de sfeer van die tijd uitstraalt. Intiem of groots, beperkt of uitgebreid u bepaalt zelf de vorm die u wilt.

U kunt in de Oude Kerk uw burgerlijk huwelijk laten voltrekken. De Oude Kerk is door de gemeente Dongen aangewezen als officiële vaste trouwlocatie. En wilt u aansluitend uw huwelijk kerkelijk laten inzegenen dan kan dat aansluitend op dezelfde locatie.

De Oude Kerk is eveneens geschikt om na afloop van de plechtigheid een receptie, feest of diner te geven. Dit kan allemaal voor u verzorgd worden. Bij goede weersomstandigheden kan ook gebruik gemaakt worden van de geconserveerde ruïne die deel uitmaakt van het monumentale gebouw.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de Oude Kerk als de huwelijksvoltrekking ergens anders heeft plaatsgevonden.

Dat het monument zich uitstekend leent voor een foto- of filmrapportage spreekt voor zich.

Voor meer info: GOOS! Evenementen Organisatie, , 0162-312884

Wilt u alleen een foto- of filmreportage? Neem dan contact op met Stichting de Oude Kerk via,

Uitvaart

Een afscheid of uitvaart is een belangrijke en bijzondere gebeurtenis. U wilt uiteraard dat de bijeenkomst zo wordt ingericht dat er recht wordt gedaan aan uw eigen wensen en die van de overledene en dat er op een passende manier afscheid kan worden genomen. U kunt zelf bepalen wie uw eigen (geestelijk) voorganger of uitvaartbegeleider zal zijn. In de Oude Kerk bestaat zowel de mogelijkheid een kerkelijke uitvaardienst te houden als een niet-kerkelijk afscheidsritueel.

Het definitieve afscheid van een dierbare brengt veel verdriet met zich mee en tevens veel zorgen. Wij willen u daarom graag zorgen uit handen nemen en er toe bijdragen dat de overledene een waardig en stijlvol afscheid krijgt. De condoleance vormt vaak de definitieve afsluiting van het afscheid. Het moment om de familie van de overledene medeleven te betuigen. Maar ook om nog even in alle rust bij elkaar te zijn en met familie en vrienden na te praten over het afscheid. Dat vraagt om een passende ambiance, die de Oude Kerk u kan bieden.

De Oude Kerk in Dongen biedt een sfeervolle omgeving. De ambiance is een bij uitstek geschikte locatie voor een uitvaart.

Voor meer informatie,

Wilt u na het afscheid  nog een samenzijn met catering? Neem dan contact op met GOOS! Evenementen Organisatie, , 0162-312884.

Concerten, kooruitvoeringen enz..

Door de uitstraling en akoestiek is het gebouw uitstekend geschikt om er het hele jaar door concerten, kooruitvoeringen enz. in te geven. Zowel klassiek als in het lichtere genre. Deze uitvoeringen kunnen zowel binnen, in het koor en zijbeuk, als in de open lucht, de ruïne, plaats vinden.

Hebt u belangstelling voor het organiseren van concerten of muzikale evenementen, neem dan contact op om de mogelijkheden te ontdekken.

Voor meer info:

Recepties en feestelijk bijeenkomsten

Heeft u iets te vieren? De Oude Kerk biedt u een scala aan mogelijkheden.

Er zijn al allerlei voorzieningen aanwezig om uw receptie of feest compleet te maken. Er is een goede geluidsinstallatie (inclusief ringleiding), sfeervolle verlichting, de mogelijkheid voor het aanbrengen van verlichting voor tv-opnamen, toiletten en de mogelijkheid tot maximaal tweehonderd zitplaatsen in het koor en zijbeuk en tweehonderd vijftig in de ruïne.

Voor meer info: GOOS! Evenementen Organisatie, , 0162-312884

Bedrijfspresentaties

De Oude Kerk is een historische locatie in Dongen. Door zijn uitstraling leent het monument zich bij uitstek voor het organiseren van onder meer presentaties, exclusieve diners, feestelijke recepties, ontvangsten en congressen voor bedrijven en organisaties.

De locatie is geschikt voor gezelschappen van 50 tot 250 personen. Gasten zullen de intieme sfeer van het monument ervaren, samen met de persoonlijke aandacht die gegeven wordt. Naast het kerkgebouw zelf kunt u ook beschikken over de (open) ruïne van het voormalige schip van de kerk. Dit alles biedt een zeer aantrekkelijke en unieke entourage voor al uw activiteiten en evenementen.

Voor meer info: GOOS! Evenementen Organisatie, , 0162-312884

 

Voor meer informatie kunt U contact opnemen via

Bij de activiteiten op de locatie , met name daar waar catering en/of andersinds noodzakelijk is, wordt door de stichting gebruik gemaakt van de diensten van GOOS! Evenementen Organisatie.

GOOS! Evenementen Organisatie, Mgr. Schaepmanlaan 53, 5103 BB Dongen

T 0162-312 884; M 06-15 54 81 73

Info www.goosevenementen.nl ; E

Contact gegevens

Correspondentie adres
Emmalaan 4
5109 TB ’s Gravenmoer

Bezoek adres
Kerkstraat 56 in Dongen

Meer gegevens »

rechts

Correspondentie adres: Emmalaan 4 | 5109 TB ’s Gravenmoer
Bezoek adres: Kerkstraat 56 | Dongen