Lezing: Eigen regie bij leven en sterven op 4 april in Oude Kerk Dongen

Huisarts Loet Birker van Huisartsenpraktijk Kloosterpad en notaris Bart van de Graaf van Notariskantoor Dongen organiseren samen met Van der Wou Uitvaartzorg een lezing over hoe je regie kunt houden bij zowel je leven als bij je (gekozen) levenseinde. 

Op 4 april 2023 om 19.30 uur kun je bij ons terecht in de Oude Kerk Dongen. Inloop is vanaf 19.00 uur, met een afsluiting om ca. 21:45 uur.

Tijdens deze lezing geven wij je informatie over de verschillende aspecten van het (gekozen) levenseinde en de juridische kanten daarvan. Maar we willen ook graag aandacht besteden aan de periode voorafgaand aan je levenseinde. Hoe zorg je er namelijk voor dat jij zelf de regie houdt op het moment dat je bij leven niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Een levenstestament biedt daar uitkomst voor. Hierin leg je vast wie jouw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als jij dat zelf niet meer kunt, en op welke manier.

Zowel als huisarts als notaris spelen een rol bij beslissingen rondom het levenseinde. Echter, zoals Loet Birker aangeeft, “Een levenstestament of wilsverklaring is geen ticket voor euthanasie; er komt meer bij kijken dan alleen wat je opschrijft en ondertekent.”

Naast informatie over levenstestamenten zullen we ook ingaan op het testament na je overlijden. Hierin leg je vast wat er met je nalatenschap moet gebeuren nadat je bent overleden. Een testament is niet verplicht, maar kan wel veel ellende voorkomen. Notaris Van de Graaf neemt je mee in de wereld van nalaten en erven.

Naast onze verhalen, is er ook voldoende ruimte voor vragen van het publiek en discussie tussen ons en het publiek.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het (gekozen) levenseinde, het (levens)testament en de juridische aspecten ervan. Deelname is gratis.

 

Praktische info

Locatie: Oude Kerk, Kerkstraat 56 in Dongen
Datum: op dinsdag 4 april
Zaal open: 19.00 uur open
Programma van 19.30 tot ca. 21.45 uur.

Daarna is er nog gelegenheid om samen wat te drinken.

Deze avond maakt onderdeel uit van een tweetal avonden in aanloop naar Later – Inspiratiebeurs rondom afscheid en verlies op 6 mei 2023. De beurs is van 11.00 tot 17.00 uur en biedt bezoekers de kans om te zien wat er allemaal mogelijk en verkrijgbaar is rondom het thema afscheid en verlies. Er zijn heel veel verschillende exposanten, (live) muziek, diverse speeddates en niet alledaagse informatie. De Inspiratiebeurs is gratis toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie over de beurs is te vinden op www.oudekerkdongen.nl/later.

Gastsprekers

Organisatie