Afscheid nemen van je allerliefste

Een afscheid in de Oude Kerk kun je zowel binnen als buiten vieren. Bij mooi weer kun je gebruik maken van de openlucht ruïne. Het is een schitterende plek die vergankelijkheid weerspiegelt maar tegelijkertijd robuustheid en kracht uitstraalt. De kerkruimte binnen is ingetogen en intiem, het is mogelijk om aan iedere uitvaart een persoonlijke ‘touch’ te geven. Ben je bijvoorbeeld met een klein gezelschap en wil je rondom de overledene plaatsnemen? Wij maken het mogelijk. Ook door het gebruik van licht kan er een bijzondere sfeer gecreëerd worden.

Afscheid nemen van je allerliefste, daar is tijd voor nodig. Tijdens de afscheidsceremonie heb je bij ons nooit het gevoel dat je opgejaagd wordt. De kerk is de hele dag voor jullie ter beschikking.

Alles goed geregeld

Tijdens het afscheid moet alles natuurlijk perfect geregeld zijn, we bieden jullie graag die zekerheid. Wij werken samen met een cateraar die net dat beetje extra doet om een mooi en waardig afscheid te verzorgen. Ook voor de technische ondersteuning hebben wij een zeer professionele en betrouwbare partner in huis. Bij een afscheid is de kwaliteit van het geluid van groot belang. De sprekers moeten goed verstaanbaar zijn en de muziek moet vol en warm klinken. We kunnen een audio-, videopresentatie en/of livestream voor je verzorgen. Als je kiest voor een livestream via onze vaste partner krijg je automatisch een gemonteerde film. Op die manier kun je de uitvaart later nog eens rustig terugkijken.

 

 • Uitvaartdienst
 • Condoleance / afscheid
 • Receptie
 • Koffietafel

Een mooie afscheidsceremonie op een rustige en sfeervolle locatie geeft troost.

Kom gerust eens langs of download de informatiebrochure. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Stichting de Oude Kerk.

  Veel gestelde vragen

   

  Hoe is de parkeergelegenheid?

  De parkeerplaats die gebruikt kan worden ligt vlak achter de kerk. Het navigatie-adres is Hertog Janstraat 32 in Dongen.

  De trouw- of rouwauto rijdt via de Kerkstraat (eenrichtingverkeer) richting de toren van de kerk. Achter de toren bevindt zich de toegangspoort tot het terrein van de kerk.

  Open route met Google Maps

  Is de locatie rolstoelvriendelijk?

  De kerk is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een toilet aanwezig voor mindervaliden.

  Is er geluidsapparatuur aanwezig?

  Er is geluidsapparatuur voor muziek en spraak aanwezig binnen in de kerk. Meestal werkt men graag met een losse handmicrofoon, er staat een vaste microfoon op het katheder.
  De muziek kan afgespeeld worden via een laptop of telefoon. Ook een Cd-speler is aanwezig. De stichting zelf is verantwoordelijk voor de bediening van de geluidsapparatuur tenzij er een professioneel bedrijf is ingehuurd die het geluid regelt. Buiten in de ruïne en rond de kerk is geen geluidsapparatuur aanwezig.

  Voor hoeveel personen is er plaats?

  In de kerk kunnen 150 zitplaatsen gecreëerd worden. De ruïne buiten biedt plaats aan 250 personen.

  Is er een familiekamer?

  De consistorie van de kerk kan gebruikt worden om een beperkt aantal mensen te ontvangen. Het is echter een kleine ruimte en het leent zich daarom zeker niet voor grotere groepen of een langdurig verblijf. Als er dragers zijn die niet deelnemen aan de afscheidsdienst, nemen ze vaak hier plaats gedurende het afscheid. Wilt u gebruik maken van een grotere familiekamer dan heeft u de mogelijkheid om ‘De Ontmoeting’ te huren, het kerkelijk centrum van de Protestantse gemeente.