Op 11 mei 2022 viert Stichting De Oude Kerk het 10 jarig bestaan van de gerestaureerde Oude Kerk en geconserveerde ruïne.

De geschiedenis van het ontstaan van De Oude Kerk in Dongen gaat terug tot het midden van de 14e eeuw en daarmee is de kerk bijna 700 jaar oud. In 2007 maakte het toenmalige stichtingsbestuur plannen om het kerkgebouw multifunctioneel te gaan gebruiken en de ruïne te conserveren. In 2010 wordt er met de werkzaamheden gestart en op 11 mei 2012 kon de geconserveerde ruïne in gebruik worden genomen.

“We merken dat de kerk, naast de traditionele gelegenheden als bruiloften en uitvaarten, steeds vaker wordt ingezet voor een (bedrijfs)evenement of als unieke fotolocatie.”

Eline Wassink, voorzitter Stichting De Oude Kerk, licht toe: “De Oude Kerk is het oudste erfgoed in de gemeente Dongen. Het heeft een lange ontstaansgeschiedenis, het eerste begin dateert uit 1330. De kerk is één van de vier overgebleven ruïnekerken in Nederland en eerlijk gezegd vinden wij dat onze  kerk de mooiste ruïnekerk van Nederland is. De kerk is al sinds 1975 eigendom van de stichting die is opgericht om ervoor te zorgen dat we de kerk konden restaureren en ook voor de toekomst kunnen behouden. Het is onze bedoeling om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van dit prachtige historische gebouw. Ik wil graag benadrukken dat iedereen welkom is om De Oude Kerk te gebruiken. We merken dat de kerk, naast de traditionele gelegenheden als bruiloften en uitvaarten, steeds vaker wordt ingezet voor een (bedrijfs)evenement of als unieke fotolocatie.”

Nieuwe formatie bestuur

Sinds april 2022 heeft de stichting een nieuwe formatie van het bestuur. Na het afscheid van enkele bestuursleden heeft de stichting twee nieuwe leden verwelkomd. Jurgen de Gussem is aangetrokken vanwege zijn expertise in beheerszaken en Madelon Thijs vanwege haar marketing en communicatie vakkennis. Eline Wassink is voorzitter van het bestuur dat nu bestaat uit zes personen.

Nieuwe website

De website van Stichting De Oude Kerk Dongen (www.oudekerkdongen.nl) is recentelijk in een nieuw jasje gestoken. Met deze nieuwe website wordt een stap gezet naar vernieuwing en verbreding van activiteiten van de kerk. Daar hoort ook een slogan bij die dit ondersteunt: “Eeuwenoud, verbonden met de toekomst.” De karakteristieke uitstraling van de kerk en de parkachtige tuin eromheen maakt het een unieke locatie voor bruiloften, uitvaarten, evenementen én als fotolocatie. Diverse lokale en nationale fotografen hebben meegewerkt aan het beeldmateriaal dat op de website te vinden is.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting via communicatie@oudekerkdongen.nl.